Tiina Wiik Jokaisen hyvän syyn valeen kertomiseen peittoaa parempi syy kertoa totuus.

Kaikki blogit puheenaiheesta Tahdon 2013

Tahdon2013 osoitti ettei Suomessa tarvita kansalaistottelemattomuutta

Tuore oikeusministeri Antti Häkkänen (kok) totesi muutama päivä nimittämisensä jälkeen olevansa huolestunut kansalaistottelemattomuudesta ja lakien kyseenalaistamisesta. En voisi olla enempää samaa mieltä oikeusministerin kanssa. Suomen kaltaisessa toimivassa demokratiassa ei ole tarvetta kansalaistottelemattomuudelle. Täällä yhteiskunnallinen muutos ei tapahdu lakeja rikkomalla, vaan yhteisesti valittujen edustajien toimesta päättämällä.

22 puolesta ja 12 vastaan

Tasa-arvoisen avioliittolain edellyttämät muutokset kuuteen liitännäislakiin hyväksyttiin tänään eduskunnassa äänin 106-42. Se on loistava päätös.

Kun Suomen media sanoi "tahdon"...

Aamulehden entinen päätoimittaja Matti Apunen välittömästi tultuaan valituksi Elinkeinoelämän valtuuston (EVA) johtoon v. 2010 halusi, että Journalistiliitto alkaisi tutkimaan journalistien poliittisia kantoja. Asiasta nousi melkoinen äläkkä, mutta suomalaiseen tapaan mitään ei tapahtunut Apusen toivomaan suuntaan. Pari vuotta tämän jälkeen v.

Lapsivaikutusta ei huomioitu?

Olen ollut huvittunut "Aidon Avioliiton" nimien läpimenemisestä. Luottamukseni siihen että aloite menisi läpi ei ole kovin suuri. (Tosin ei se ollut "Tahdon2013" -kampanjankaan kohdalla.

Avioliitto ; (ihmis)oikeus, velvollisuus - vai mitä?

Ihmisoikeus (ei "oikeus ihmisiin" vaan enemmän "oikeus ihmisyyteen" tai oikeastaan "oikeus ihmisarvoon") on positiivinen asia. "Ihmisoikeus" on sitten tämän lisäksi epämääräinen arvottava sana jota käytetään hyvin paljon, tavalla jossa puhutaan enemmän siitä että asia on omasta mielestä "oikein ihmisille" kuin että se olisi "ihmisoikeus" sanan vakiintuneessa merkityksessä. Toisaalta kaikki tuntuvat pitävän myös oikeuksista ilman "ihmis" -etuliitettä. Samoin puhutaan "perustarpeista".

Rakkaus voittaa aina lopulta, kyse on tahdosta

Viime vuosina on suomalainen yhteiskunta siirtynyt suuria askelia eteenpäin myös rakkauden tiellä. Tahdon2013-kampanja pyyhkäisi Suomen läpi voimallisesti. Kansalaisista suuri osa ilmaisi pitävänsä samaa sukupuolta olevien parisuhteita samanarvoisina heteroliittojen kanssa ja vaati avioliittolain päivitystä.

Pride päihitti vappumarssin

Viime viikonlopun Pride-tapahtuma keräsi Helsinkiin yli 20 000 henkeä marssimaan tasa-arvon ja ihmisoikeuksien puolesta. Lisäksi useassa muussa kaupungissa järjestettiin pride-viikkoon liittyviä tapahtumia. Suuri huomio kohdistui Kangasniemelle, jossa järjestettiin oma pride-kulkue. Kangasniemen symbolinen arvo oli suuri ja se toimii rohkaisuna monelle maakuntien seksuaalivähemmistöihin kuuluville. Homoja on siis muuallakin kuin kehäkolmosen sisällä.

Avoin kirje kansanedustajalle 12.12.2014

Lyhyestä virsi kaunis:

 

Eduskunnassa äänestetään sukupuolineutraalista avioliittolaista uudemman kerran pe 12.12.2014. Sinuun, arvoisa kansanedustaja, on jo vedottu niin monelta taholta ennen edellistä äänestystä pe 28.11.2014. - Ja olet toteuttanut heidän toiveensa. Velvollisuus ja vaatimus on siis täytetty.

Olisko tänään siis aika äänestää oman sydämesi vaatimusten mukaan ja oman terveen harkinnan mukaan?

Eihän se ole keneltäkään pois.

Kansalaisaloite avioliiton palauttamisesta

Kansalaisaloitteen käsittelytapa eduskunnassa on radikaali muutos aikaisempaan hallituksen kautta tehtävään lainsäädäntötyöhön. Jos eduskunnan toisessa käsittelyssä lakimuutos hyväksytään ovat sen pykälät lainsäädännössä presidentin siunauksella vuonna 2017. Mikäli tuleva hallitus ei harmonisoisi muita asiaan vaikuttavia lakeja, jäävät ne erikoiseen ristiriitaan muiden lakien kanssa. Tällöin hallituskokoonpano voi ratkaista asian myöhemmän käsittelyn. 

Eduskunta äänesti tasa-arvoisen avioliittolain puolesta

Tasa-arvoisesta avioliittolaista äänestettiin eduskunnassa perjantaina seuraavasti:

Aloitteen puolesta äänesti 105 kansanedustajaa.

Aloitetta vastaan äänesti 92 kansanedustajaa.

 

Vaikka aloite ei vielä tullut lopullisesti hyväksytyksi eduskunnassa, tämä äänestystulos tarkoittaa silti käytännössä sitä, että Suomen valtio tulee hyväksymään samaa sukupuolta olevien parien menemisen naimisiin. Tasa-arvo on siis toteutunut Suomessa myös avioliiton osalta!

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä